Ervaring George Klaus

Ik ben George Klaus, 25 jaar oud, ik heb de mbo niveau -4 opleiding manager havenlogistiek aan het scheepvaart en transport college in Rotterdam behaald. Ik heb 10 jaar aan karate gedaan, ik fitness, honkbal, speel gitaar en piano.

Breintraining wordt gestart met een EEG-scan, waarmee de mate van activiteit over verschillende hersengolven gemeten wordt. Wanneer deze buiten balans is kan er sprake zijn van ADD, burn-out, epilepsie, slaapklachten, en meer aandoeningen.
Door het kijken van films of meerdere spelletjes waarbij het brein aan de hand van direct gemeten hersengolven positieve of negatieve feedback ontvangt zoals het stoppen van een film, lichter of donkerder worden van het scherm of winnen van een spel worden de hersengolven getraind.
Ik ben gediagnostiseerd met ADD en ik ben hoog sensitief. Ik heb 2 burn-out op mijn 17e en 21ste gehad en breintraning heeft mijn hersenen meetbaar en merkbaar verbeterd.
Ik ben op mijn 24ste begonnen met breintraning en heb 30 trainingen van een kwartier gevolgd, waarna ik minder tics had, minder problemen met concentratie en geheugen en impulsiviteit, meer rust en minder stress. Mijn hoog gevoeligheid voor bijvoorbeeld geluiden is afgenomen en ik heb minder last van ADD en vermoeidheid.
Mijn burn-out kwamen door het nemen van te veel hooi op mijn vork. Ik sportte en werkte veel en ver weg zonder pauzes en studeerde hier nog bij. Dit werd mij na een tijdje goed presteren te veel. Ik heb nu geleerd te doseren en mijn vrije tijd goed te gebruiken om te ontspannen en een goed ritme aan te houden en mijn grenzen te stellen.
Ik zou breintraining aanbevelen om de concentratie te verbeteren, stress te verlagen en rust te verbeteren om beter te kunnen functioneren en presteren, met of zonder aandoening. Hersengolven kunnen bij nagenoeg iedereen verbeterd worden wat tot betere resultaten lijdt. Er is (wetenschappelijk) bewijs van de verbeteringen die in de hersenen als in het leven van mensen plaatsvinden, en daar zijn vanuit Braincare ook voorbeelden van.

Terug naar overzicht